9,2
365 beoordelingen
Terug naar overzicht
BEV-header-TOY_bZ4X_2021_PRELAUNCH_HUB_BRAND_IMG_Lifestyle_02

Toyota een van de betrouwbaarste automerken

Consumentenbond vroeg 30.000 autobezitters betrouwbaarheid van hun auto: Toyota scoort een 8,6

Toyota is een van de betrouwbaarste automerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond vroeg bijna 30.000 autobezitters naar de betrouwbaarheid en de tevredenheid over hun auto tijdens de totale gebruiksduur. Toyota behaalt een 8,6 en eindigt daarmee slechts één punt achter Lexus. Toyota-rijders zijn heel tevreden over hun auto, vooral met het lage verbruik maken Toyota’s zich geliefd.

Hoge cijfers voor betrouwbaarheid

Bij de automerken behaalt Toyota een keurige 8,6 in het onderzoek van de Consumentenbond. Toyota staat slechts één punt achter premiummerk Lexus, de winnaar van het onderzoek. Qua betrouwbaarheid scoort de huidige RAV4 met een 9,5 het hoogst van alle Toyota’s. De Corolla krijgt een 9,4, de C-HR en de Yaris Cross een 9,3, de Auris en de Aygo een 9,2 en het vorige model van de RAV4 nog altijd een 9,1. Op het gebied van klanttevredenheid scoren de meeste Toyota’s rond de 8,5.

Ontdek de RAV4

05-Toyota-upgrade-Hybrid-scaled
19_Nieuwe_Aygo_X_vanaf_dit_weekend_te_zien_bij_Toyota-dealer-scaled
Toyota’s zijn ook zeer zuinig

De Consumentenbond vroeg de autobezitters ook naar het brandstofverbruik van hun auto in de praktijk. Van de acht modellen die minder dan 5,0 liter per 100 kilometer verbruiken, zijn er maar liefst zes van Toyota. De berijders van de Toyota Yaris Hybrid noteerden het laagste verbruik: gemiddeld 4,3 l/100 km, ofwel 1:23! De Toyota Aygo is met 5,5 l/100 km een van de allerzuinigste niet-hybride benzineauto’s. Bij Toyota zit je dus zowel voor betrouwbaarheid als voor een laag brandstofverbruik helemaal goed en mag je verwachten dat je zeer tevreden zult zijn met je Toyota.

Lees meer over verbruik

Yaris Hybrid de allerzuinigste

De Toyota Yaris is de allerzuinigste auto in het onderzoek. De nieuwe Toyota Yaris Hybrid die dit jaar verschijnt, is voorzien van een nieuwe, hybride-elektrische aandrijflijn en heeft een vermogen van 85 of 96 kW (115 of 130 pk). Elke Yaris Hybrid is voorzien van energielabel A. De efficiënte Yaris Hybrid is wendbaar en dynamisch voor gebruik in de stad en tegelijkertijd ook perfect geschikt voor langere ritten buiten de stad en op de snelweg. Bovendien is de auto voorzien van de beste veiligheidsfuncties en heeft hij bijzonder gebruiksvriendelijke technologie aan boord.

Ontdek de Yaris

MC24_YAR_PREM_01_PR-scaled
Toyota-interieur-yaris-man
30.000 deelnemers aan onderzoek

Voor het onderzoek inventariseerde de Consumentenbond in samenwerking met enkele andere Europese consumentenorganisaties de gebreken die de bijna 30.000 deelnemende autobezitters rapporteerden over de gehele gebruiksduur van hun auto. De mankementen zijn opgesplitst in categorieën en tellen zwaarder mee als die een grotere impact hebben. Ook de ernst van het probleem woog mee – was reparatie direct noodzakelijk en kon de auto zelfs niet meer verder rijden? Per auto – het onderzoek beslaat ruim tweehonderd modellen – zijn de resultaten gecorrigeerd voor onder meer bouwjaar en kilometerstand. Het onderzoek van de Consumentenbond is te lezen in de Consumentengids van februari 2024.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Ontdek alle modellen